Home > Recepten

Fondue, Chinees

Voor de bouillon:

2 1/2 liter water

een snufje zout

bladeren van witte selderij + 1 wortel

1 ui

1 blokje kippen- of visbouillon

1 theelepel zout

groen van 2 selderijtakjes

5 peperbolletjes



Voor de fondue:

4 X 100 gr zalmfilet

4 X 100 gr lottefilet



Voor de vis:

2 grote of 4 kleine inktvissen (vers of diepgevroren)

8 rauwe scampi's (medium)

Voor het garnituur:

150 gr gereinigde en ontnerfde spinaziebladeren

2 witte selderijstengels

2 preiwitten

4 porties Chinese vermicelli (mihoen of rijstvermicelli)

sojasausje



Voor de soep:

1 eetlepel verse korianderblaadjes

2 eetlepels bamboescheuten in reepjes uit blik

1/2 theelepel verse fijngesnipperde gember
  • Omschrijving recept: Fondue; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng het water met het zout aan de kook en voeg er de selderijblaadjes, de selderijtakjes, de wortel en de in stukken gesneden ui aan toe. Vul aan met het vis- of kippenbouillontablet en de peperbolletjes en laat alles 20 minuten sudderen. Haal de bouillon dan door een fijne zeef.

Snijd intussen de zalm- en lottefilet in dunne sneetjes en de inktvis in ringetjes en pel de scampi's zorgvuldig. Maak verse inktvis eerst grondig schoon en leg ook de tentakeltjes bij de fonduevis.

Zet alles afgedekt in de koelkast.

Verwijder de nerven en was de spinazie.

Verwijder de draden van de selderij met een dunschiller en snijd ze in blokjes van 4 cm lengte.

Snijd de prei in fijne reepjes of juliënne van 4 cm x 1 mm.

Schik de vis, de scampi's, de groenten en de rijstvermicelli op een mooie schotel.

Giet de basisbouillon in een speciaal Chinees fonduestel en breng tot tegen het kookpunt.

Laat zachtjes koken.

Zet de groenten en de visschotels eromheen en zorg voor een stukje brood.





Van Lacroix is Asia fond, een nieuwe, geurige Oosterse fond. Gember, knoflook, sojasaus en rijstwijn geven deze fond een heerlijke smaak. De Asia fond is te koop bij de supermarkt, 400 ml voor f5,95. Met deze fond maakt u een heerlijke Chinese fondue: breng een pot Asia fond met 4 dl water en een paar schijfjes gemberwortel aan de kook en schenk dit in een Chinese fonduepan. Serveer hierbij: gepelde garnalen, reepjes kip- of kalkoenfilet, plakjes rosbief en varkenshaas, kleine champignons, repen paksoibladeren, plakjes courgette en kommetje Chinese sojasaus. Groenten, vlees en vis worden eerst in de sojasaus gedoopt en daarna in de hete bouillon gegaard. Als alle ingredienten gebruikt zijn, blijft er een geurige bouillon over, die u volgens Chinees gebruik eet met gekookte witte rijst en een rauwe eidooier.

Notities

Serveer hierbij een kant- en klaar sojasausje.

Benodigdheden

Gebruik een speciaal netje om de groenten en de vis uit de soep te scheppen.