Home > Recepten

Tahoe uit Peking, gebakken

1 blok tahoe

1 lente-uitje

1 schijfje verse gember

2 eieren

50 gr bloem

2 dl kippenbouillon

1 eetlepel medium sherry

1 eetlepel sesamolie

zout

2 eetlepels olie
  • Omschrijving recept: Vleesvervangers; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de tahoe in plakjes van 1/2 cm dik.

Klop de eieren los in een kommetje.

Hak de lente-ui en gember fijn.

Maak een sausje van 2,5 dl bouillon, 1 eetlepel sherry, 1 eetlepel sesamolie en wat zout.

Haal de plakjes tahoe door de bloem en door het ei.

Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de tahoe in gedeelten aan beide kanten bruin.

Schep alle tahoe weer in de pan, doe het sausje, de lente-ui en de gember erbij en laat het geheel 5 minuten pruttelen tot het vocht is opgenomen.