Tahoe uit Peking, gebakken |
|
1 blok tahoe 1 lente-uitje 1 schijfje verse gember 2 eieren 50 gr bloem 2 dl kippenbouillon 1 eetlepel medium sherry 1 eetlepel sesamolie zout 2 eetlepels olie |
|
BereidingSnijd de tahoe in plakjes van 1/2 cm dik.Klop de eieren los in een kommetje. Hak de lente-ui en gember fijn. Maak een sausje van 2,5 dl bouillon, 1 eetlepel sherry, 1 eetlepel sesamolie en wat zout. Haal de plakjes tahoe door de bloem en door het ei. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de tahoe in gedeelten aan beide kanten bruin. Schep alle tahoe weer in de pan, doe het sausje, de lente-ui en de gember erbij en laat het geheel 5 minuten pruttelen tot het vocht is opgenomen. |
Home > Recepten