Home > Recepten

Tahoe uit Sjanghai, gevuld

1 blok tahoe

1 lente-ui of stukje prei

1 teentje knoflook

1 plakje verse gember

1 eetlepel rauwe gepelde garnalen

75 gr varkensgehakt

zout en peper

olie

sojasaus

2 dl kippenbouillon

oestersaus

maïzena

een bindpapje van 1 eetlepel maïzena en 2 eetlepels water
  • Omschrijving recept: Vleesvervangers; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de tahoe in plakken van 1 cm dik.

Leg ze 10 minuten in heet water, giet ze af en laat ze uitlekken.

Snijd een vierkantje uit de plakken tahoe en hol de plakken met een mes of lepeltje uit (niet door en door).

Ontdooi eventueel de garnalen en dep ze droog.

Hak de knoflook, lente-ui, gember en garnalen fijn.

Bewaar een eetlepel lente-ui voor garnering.

Meng: gember, lente-ui, knoflook, garnalen, 1/4 theelepel zout, een snufje peper, 1/2 eetlepel olie 1/2 eetlepel sojasaus en 1/2 eetlepel maïzena door het gehakt en kneed dit goed tot een stevige massa.

Vul de tahoe met het gehaktmengsel en druk dit stevig aan.

Verhit in een koekenpan met anti-kleeflaag 2 eetlepels olie.

Bak de tahoe met de vulling naar beneden goudbruin, draai ze om en bak ook de andere kant goudbruin.

Blus af met 2 dl bouillon en laat het vocht in 10 minuten voor de helft inkoken.

Haal de gevulde tahoe eruit en houd hem warm.

Voer 2 eetlepels oestersaus bij de saus en roer er zoveel van het bindpapje door tot de saus licht bindt.

Garneer met lente-ui.