Home > Recepten

Tahoe in hoisinsaus

1 blok tahoe

2 lente-uien of stukjes prei

1 teentje knoflook

1 plakje verse gember

4 dl olie

sojasaus

hoisinsaus

pale medium dry sherry (of natuurlijk sake)

peper
  • Omschrijving recept: Vleesvervangers; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de tahoe in plakjes van een 1/2 cm dik en vervolgens diagonaal doormidden.

Snijd de lente-ui in kleine stukjes en bewaar 1 eetlepel voor garnering.

Hak de knoflook en de gember fijn.

Maak een sausje van:1 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels hoisinsaus,1 eetlepel sherry, 1 dl water en een snufje peper.

Verhit op hoog vuur 4 dl olie in de wok.

Frituur de tahoe in porties tot ze goudbruin is.

Schep de tahoe uit de wok en laat ze uitlekken.

Giet de olie op 2 eetlepels na uit in de bewaarpan (bewaar voor later gebruik).

Verhit op hoog vuur de 2 eetlepels olie opnieuw.

Roerbak de knoflook, gember en lente-ui tot het geurt.

Doe de tahoe en het sausje erbij en breng het aan de kook.

Zet het vuur laag, doe de deksel op de wok en laat 3 minuten sudderen.

Garneer met fijngehakte lente-ui.