Tahoe in hoisinsaus |
|
1 blok tahoe 2 lente-uien of stukjes prei 1 teentje knoflook 1 plakje verse gember 4 dl olie sojasaus hoisinsaus pale medium dry sherry (of natuurlijk sake) peper |
|
BereidingSnijd de tahoe in plakjes van een 1/2 cm dik en vervolgens diagonaal doormidden.Snijd de lente-ui in kleine stukjes en bewaar 1 eetlepel voor garnering. Hak de knoflook en de gember fijn. Maak een sausje van:1 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels hoisinsaus,1 eetlepel sherry, 1 dl water en een snufje peper. Verhit op hoog vuur 4 dl olie in de wok. Frituur de tahoe in porties tot ze goudbruin is. Schep de tahoe uit de wok en laat ze uitlekken. Giet de olie op 2 eetlepels na uit in de bewaarpan (bewaar voor later gebruik). Verhit op hoog vuur de 2 eetlepels olie opnieuw. Roerbak de knoflook, gember en lente-ui tot het geurt. Doe de tahoe en het sausje erbij en breng het aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de wok en laat 3 minuten sudderen. Garneer met fijngehakte lente-ui. |
Home > Recepten