Home > Recepten

Rijst 2, gebakken

4 eieren

1 theelepel zout

120 gr varkensvlees in zeer kleine stukjes

1 1/2 eetlepel sojasaus

1/2 theelepel suiker

6 eetlepels olie

2 gehakte uien

4 eetlepels erwtjes

4 eetlepels babychampignons

60 gr ham in blokjes

250 gr gekookte rijst
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Klop de eieren 10 seconden op met de helft van het zout.

Marineer het varkensvlees in de sojasaus met de suiker.

Verhit 2 eetlepels olie in een grote braadpan.

Voeg de gehakte ui toe en roerbak 1 minuut.

Voeg de erwtjes, champignons en ham toe en roerbak 1/2 minuut.

Duw alles naar één kant van de pan.

Doe 2 eetlepels olie in het midden van de pan; verhit die en giet de geklopte eieren erin.

Laat ze stollen, haal ze uiteen en duw ze naar de andere zijde van de pan.

Haal de pan van het vuur.

Verhit de overgebleven olie in het midden van een andere pan. Doe het gemarineerd varkensvlees erbij en roerbak 3 minuten.

Voeg de gekookte rijst toe en roerbak 1 minuut.

Doe het rijst-vleesmengsel in een grote braadpan, besprenkel met het resterende zout en meng op een hoog vuur 1 minuut met het ei/groentenmengsel.

Dien onmiddellijk op.