Home > Recepten

Rijst met doperwten en voorjaarsuitjes, gebakken

500 gr gare langkorrelige rijst, afgekoeld en losgeroerd

3 eetlepels olie

1 losgeklopt ei

2 eetlepels lichte ketjap

100 gr diepvriesdoperwten

1 theelepel sesamolie

zout

witte peper uit de molen

2 schoongemaakte en in schuine ringen gesneden lente-uitjes
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de olie in de wok en laat er het losgeklopte ei in lopen.

Bak tot het licht begint te stollen.

Voeg dan meteen de rijst en de bevroren doperwten toe en bak al

omscheppend 3-4 minuten tot alles door en door heet is.

Meng er de sojasaus en de sesamolie door en breng op smaak met zout en

rijkelijk gemalen peper.

Schep het in een verwarmde schaal en bestrooi met de gesneden lente-uitjes.

Notities

Dient de rijst als maaltijd, voeg dan gelijk met de rijst in de wok gesneden kip, blokjes ham of garnalen toe en gebruik meer eieren als u dat wenst.

Belangrijk: de 500 gr rijst is gekookt gewogen.