Home > Recepten

Mie met gember en oestersaus

225 gr dunne mie

1 wortel, geschrapt en in flinterdunne reepjes gesneden

1 courgette

2 cm verse gemberwortel, geschild en in dunne reepjes gesneden

1 lente-uitje, schoongemaakt en in ringetjes gesneden

1 eetlepel olie

1 eetlepel sojasaus

2-3 eetlepels oestersaus

zout, zwarte peper uit de molen
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de mie zoals op de verpakking staat aangeven. Giet ze af, spoel ze met koud water af, laat uitlekken en houd ze apart.

Was de courgette, schil dan flink dik af en gebruik de schil om er flinterdunne reepjes van te snijden. Het binnenste deel wordt niet gebruikt.

Verhit de olie in een wok, doe er eerst de ui in en bak die al omscheppend 10 seconden.

Doe er de reepjes wortel, gember en courgette bij en laat het al omscheppend alleen maar heet worden.

Voeg de uitgelekte mie toe, laat ook die heet worden en breng op smaak met zout, peper en oestersaus.

Dien het gerecht op verwarmde borden op, want mie is vrij snel koud.

Notities

Belangrijk: Gember en knoflook, eenmaal aan de olie toegevoegd, mogen eigenlijk niet bakken, maar alleen even de geur aan de olie afgeven. Worden ze bruin, dan gaan ze bitter smaken.