Home > Recepten

Toffee-appels Peking

4 stevige handappels

1 ei

50 gr bloem

1/2 dl water of spuitwater

olie om te frituren

100 gr suiker

3 eetlepels olie

2 eetlepels water

3 eetlepels blanke suikerstroop

1-2 eetlepels geroosterde witte sesamzaadjes

een bak water met ijsblokjes
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen.

Snijd elk partje nog eenmaal door.

Klop een luchtig beslag van de bloem, het ei en het water.

Verhit de olie.

Dompel steeds een paar stukjes appel in het beslag en bak ze in de hete olie aan alle kanten bruin en knapperig.

Laat ze op papier uitlekken terwijl u de rest bakt.

Doe de suiker met 3 eetlepels olie in een steelpan met dikke bodem, voeg 2 eetlepels water toe en breng al roerend aan de kook.

Laat 5 minuten op een laag vuurtje pruttelen.

Schenk er de stroop bij, laat nog 2-3 minuten koken en wentel er dan stuk voor stuk de gebakken stukjes appel door.

Om te snelle afkoeling van de stroop te voorkomen kunt u de pan beter op heel laag vuur laten staan.

Bestrooi ze meteen met sesamzaad en dompel ze in het water met de ijsklontjes, zodat de korstjes knapperig worden.

Leg de toffee-appels op een schaal en dien ze meteen op.