Home > Recepten

Vruchten, gekarameliseerd

1 grote appel, geschild; in 4 parten gesneden en klokhuis verwijderd

1 gepelde banaan

een kom water met blokjes ijs

olie om te frituren



Voor het beslag:

100 gr bloem, gezeefd

mespunt zout

1 ei

1 1/2 dl water of spuitwater (eventueel half water half melk)



Voor de karamel:

225 gr suiker

3 eetlepels water

1 eetlepel olie
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe bloem, zout, ei en het vocht in een diepe kom en sla er met een garde een luchtig en klontvrij beslag van.

Snijd de stukken appel nog eenmaal door en snijd stukjes van de banaan.

Verhit in een kleine pan met dikke bodem het water en de olie en doe er de suiker in.

Breng aan de kook en laat het op hoog vuur (niet roeren) inkoken tot het goudgeel is geworden.

Verhit de olie, doop een paar stukjes fruit in het beslag en bak ze in enkele minuten aan alle kanten bruin. Bak niet teveel tegelijk.

Doop de hete gebakken stukjes fruit in de kokende karamel en wentel ze om, zodat ze aan alle kanten zijn bedekt. Gebruik hiervoor een tang of eetstokjes.

Dompel ze uit de karamel direct in het ijskoude water, zodat de buitenkant knapperig wordt.

Dompel pas nu de tweede portie fruit in het beslag en bereid die op dezelfde wijze.

Schik de stukjes fruit bij elkaar op een schaaltje en serveer ze direct.