Home > Recepten

Imperial China

1/2 kopje suiker

3 eetlepels water

1 kopje thee

4 Chinese peren = nashiperen

geconfijte gember op siroop of 4 kaneelstokjes

25 gr boter

5 saffraandraadjes

een scheutje mandarinelikeur

200 gr Stilton kaas in brokjes

200 gr Parmezaanse kaas in brokjes



De nashi peer is een mooie ronde appelvormige vrucht met een tabaksbruine schil en heeft een frisse perensmaak. Ze worden per stuk verkocht.

De Passe Crassane peer die vaak met een rood gelakt steeltje wordt verkocht, is een mooi alternatief.

Als u niet van gember houdt, kunt u deze vervangen door een kaneelstokje.
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Karameliseer de suiker met het water in een sudderpot.

Zet intussen een kopje van uw favoriete thee en blus hiermee de lichtbruine karamel.

Zet op het vuur tot de gestolde suiker weer is opgelost en het vocht gedeeltelijk is verdampt.

Boor het klokhuis uit de peren, zet ze in de karamel en stop er een stukje gember in.

Sluit af met een klontje boter.

Doe er de saffraandraadjes en een scheutje likeur bij.

Smoor 15 minuten met de deksel op de pot.

Let erop, dat de peren in model blijven.

Schil de nog warme peren er serveer ze met de stroop en de brokjes kaas en een glaasje oude porto of Vintage Madeira.