Home > Recepten

Tahoespiesjes met pindasaus

1 citroen

1 dl ketjap manis

1/2 eetlepel sambal oelek

1 blok tahoe (500 gr)

1 kleine groene paprika

1 kleine rode paprika

3 eetlepels olie

1/2 potje sat‚saus (netto 350 gr)

1/2 zakje santen (conimex)

8 houten spiesen
  • Omschrijving recept: Vleesvervangers; Sausjes; Barbecue
  • Aantal Porties: 8
  • Bereidingstijd: 25 min. excl. Wachttijd
  • Bron: "Allerhande" voorjaar/zomer 1994

Bereiding

Spiesen ± 30 minuten in een bakje met koud water met koud water leggen.

Intussen citroen uitpersen.

In wijde schaal citroensap, ketjap en sambal door elkaar roeren.

Tahoe in blokjes van ± 2 x 2 cm snijden.

Blokjes door het ketjapmengsel scheppen.

Afgedekt ± 1 uur laten marineren, af en toe omscheppen.

Paprika's schoonmaken, wassen en in stukjes van 2 x 2 cm snijden.



Bereiden:

Aan spiesen om en om stukjes tahoe (marinade bewaren), rode en groene paprika steken, spiesen bestrijken met olie.

Op de hete barbecue spiesen in ± 5 minuten rondom lichtbruin roosteren.

Intussen satésaus met water maken volgens gebruiksaanwijzing.

Santen erdoor roeren.

Saus op smaak brengen met marinade en nog ± 2 minuten doorwarmen.