Tahoespiesjes met pindasaus |
|
1 citroen 1 dl ketjap manis 1/2 eetlepel sambal oelek 1 blok tahoe (500 gr) 1 kleine groene paprika 1 kleine rode paprika 3 eetlepels olie 1/2 potje sat‚saus (netto 350 gr) 1/2 zakje santen (conimex) 8 houten spiesen |
|
BereidingSpiesen ± 30 minuten in een bakje met koud water met koud water leggen.Intussen citroen uitpersen. In wijde schaal citroensap, ketjap en sambal door elkaar roeren. Tahoe in blokjes van ± 2 x 2 cm snijden. Blokjes door het ketjapmengsel scheppen. Afgedekt ± 1 uur laten marineren, af en toe omscheppen. Paprika's schoonmaken, wassen en in stukjes van 2 x 2 cm snijden. Bereiden: Aan spiesen om en om stukjes tahoe (marinade bewaren), rode en groene paprika steken, spiesen bestrijken met olie. Op de hete barbecue spiesen in ± 5 minuten rondom lichtbruin roosteren. Intussen satésaus met water maken volgens gebruiksaanwijzing. Santen erdoor roeren. Saus op smaak brengen met marinade en nog ± 2 minuten doorwarmen. |
Home > Recepten