Home > Recepten

Zonnepitballetjes

50 gr volle kwark

50 gr zachte kaas (geitenkaas of roomkaas)

100 gr geroosterde zonnebloempitten

tamari of keukenzout
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Kaasgerechten
  • Aantal Porties: 4
  • Bron: De Gimsel natuurvoeding Receptenfolder nr 3

Bereiding

Rooster de zonnebloempitten.

Naar smaak tamari of kruidenzout toevoegen.

Even laten afkoelen.

Vermeng de kaas met de kwark, eventueel naar smaak zout en peper toevoegen.

Vorm er balletjes van en rol ze dan door de geroosterde zonnebloempitten

Notities

Variatie:

Neem 50 gr sesamzaadjes en 50 gr zonnebloempitten, rooster die apart (doe bij de sesamzaad een deksel op de koekenpan om uit de pan springende zaadjes tegen te houden.



Het roosteren van zonnebloempitten gaat als volgt: rooster de zonnebloempitten onder voortdurend roeren in een paar minuten lichtbruin en knapperig in een droge koekenpan.

Naar smaak tamari of kruidenzout toevoegen.



Geroosterde zonnebloempitten kunnen 2 tot 3 weken in een goed gesloten pot bewaard worden op een donkere plaats.