Witlof met tomatensaus, gegratineerd |
|
8 niet te grote struikjes witlof zout 8 plakken jong belegen Goudse kaas 8 plakken gegrilde kiprollade 1 pot gekruide tomatensaus (4 dl) 1 bekertjes (125 gr) crème fraîche 3 eetlepels paneermeel 2 eetlepels geraspte kaas |
|
BereidingVerwijder zonodig de buitenste lelijke blaadjes van de witlof.Snijd er de bittere kern met een scherp mesje kegelvormig uit. Kook de struikjes witlof 5 - 10 minuten, afhankelijk van het formaat, in water met wat zout bijna gaar. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Rol de witlofstruikjes een voor een in een plak kaas en daarna in een plak gegrilde kiprollade. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Verwarm de oven op 200 graden. Roer de tomatensaus en de crème fraîche door elkaar en giet de saus over de ingerolde witlof. Roer de paneermeel en de geraspte kaas door elkaar en strooi over de saus. Zet de schaal ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven. NotitiesGeef er aardappelpuree of gekookte aardappels bij.tip: vind u witlof erg bitter van smaak? Leg de witlof dan enige tijd van tevoren in water. |
Home > Recepten