Home > Recepten

Gumbo met kip

2 flinke uien

3 teentjes knoflook

1 rode paprika

4 stelen bleekselderij

8 kipkarbonades

5 eetlepels olie

6 eetlepels bloem

¾ liter kippenbouillon uit een pot of van tabletten]

3 laurierblaadjes

1 theelepel gedroogde tijm

1 theelepel cayennepeper

zout, versgemalen peper

300 rijst
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Cajun
  • Aantal Porties: 4
  • Bereidingstijd: ± 40 minuten + ruim 1 uur stooftijd.
  • Bron: "Boodschappen" Jan Linders nr 1 1996

Bereiding

Voorbereiden:

Snipper de ui en de knoflook.

Snijd de schoongemaakte paprika in blokjes.

Snijd de bleekselderij in plakjes.

Haal het vel van de kipkarbonades.



Bereiden:

Bak de stukken kip rondom goudbruin in de hete olie en schep ze uit de pan.

Roer de bloem door de olie en laat al roerend op een laag vuur diepbruin kleuren.

Doe de ui, de knoflook, de paprika en de bleekselderij in de pan en laat kort meebakken.

Giet er bouillon bij en voeg blaadjes laurier, de tijm en de cayennepeper toe.

Laat de saus regelmatig roerend 30 minuten pruttelen en breng verder op smaak met zout en peper.

Leg de stukken kip in de saus en laat ze in 35 minuten gaar worden.

Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer de gumbo op de rijst.

Notities

* Gumbo is een typisch gerecht uit Louisiana, de Amerikaanse staat waarin New Orleans ligt, hét gebied van de cajun en de Creoolse keuken. Vaak worden er in een Gumbo ook okra's verwerkt.

De okra, die veel in tropische gebieden op grote schaal wordt gekweekt en gegeten, is een groene spitstoelopende, vingerlange vruchtgroente. Vanwege het laatste worden okra's ook wel "Lady fingers" genoemd.

* Als u uw gumbo bereidt, is 't belangrijkste dat de roux van de olie en de bloem de tijd krijgt om mooi diepbruin te kleuren.