Home > Recepten

Courgette met briesaus

2 flinke courgettes

1 punt roombrie van ± 400 gr

1 runderbouillonblokje

½ liter melk

½ liter witte wijn

allesbinder

boter

zout,

peper
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Sausjes; Frans
  • Aantal Porties: 4
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

De courgettes schillen, de zaadlijsten verwijderen en de groenten in blokjes snijden. Kook in licht gezouten water de blokjes in ± 10 minuten gaar.

Verwijder de schil van de brie.

Maak met behulp van het bouillonblokje, de witte wijn en de melk een halve liter bouillon. Laat de brie hierin smelten, breng het geheel op smaak met peper en zout en laat het op een laag pitje inkoken. Bind de saus eventueel iets met allesbinder

Plaats de groenten op het bord en overgiet het geheel met de saus.

Notities

Serveren met stokbrood en peterselieboter