Home > Recepten

Tomaten, Provençaals

4 vleestomaten

zout, peper

2 beschuiten

150 gr geraspte jong belegen kaas

1 teentje knoflook

2 eetlepels gesnipperde peterselie

2 eetlepels zonnebloemolie
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Frans (Provençaals)
  • Aantal Porties: 4
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de tomaten en halveer ze. Hol de helften met een lepeltje een beetje uit en bestrooi de snijvlakken met zout en peper.

Kruimel de beschuiten fijn boven een kom en meng de geraspte kaas, het uitgeperste knoflookteentje en de peterselie erdoor.

Zet de tomaathelften naast elkaar in een ingevette ovenschaal en verdeel het kaasmengsel erover. Sprenkel de olie erover.

Bak de tomaten, in het midden van een voorverwarmde oven (200 graden), in 10 - 15 minuten goudbruin en door en door heet.

Notities

Lekker met kip- of kalkoenfilet en gebakken aardappelen.