Home > Recepten

Groentekoekjes met roomkaas

2 bakjes verse roomkaas met kruiden (à 125 gr AH)

2 scharreleieren

2 eetlepels bloem

1 zakje fijn gesneden soepgroenten (150 gr)

zout, peper

4 eetlepels boter of margarine

1 pak krielaardappeltjes (750 gr koelvitrine)

1 zakje gemengde sla (200 gr)

4 eetlepels sladressing vinaigrette (AH)
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Kaasgerechten
  • Aantal Porties: 4
  • Bereidingstijd: ± 30 minuten
  • Bron: "Allerhande" nr 5 april 1995

Bereiding

Bereiden:

In een kom roomkaas met eieren en bloem tot een glad mengsel roeren. Soepgroente erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper.

In een koekenpan 1 eetlepel boter verhitten. Met een juslepel 4 bergjes roomkaas-groentebeslag in de pan scheppen. Op een halfhoog vuur roomkaas-groentekoekjes in ± 6 minuten goudbruin en gaar bakken, halverwege keren.

Intussen in een andere pan 2 eetlepels boter verhitten. Aardappeltjes in ± 7 minuten goudbruin bakken.

Roomkaas-groentekoekjes op een bord scheppen en warm houden. Op dezelfde manier nog 4 roomkaas-groentekoekjes bakken.

Aardappeltjes op smaak brengen met zout.

In een kom sla en dressing door elkaar scheppen.

Op 4 borden roomkaas-groentekoekjes leggen. Aardappeltjes en sla ernaast leggen.