Groentekoekjes met roomkaas |
|
2 bakjes verse roomkaas met kruiden (à 125 gr AH) 2 scharreleieren 2 eetlepels bloem 1 zakje fijn gesneden soepgroenten (150 gr) zout, peper 4 eetlepels boter of margarine 1 pak krielaardappeltjes (750 gr koelvitrine) 1 zakje gemengde sla (200 gr) 4 eetlepels sladressing vinaigrette (AH) |
|
BereidingBereiden:In een kom roomkaas met eieren en bloem tot een glad mengsel roeren. Soepgroente erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. In een koekenpan 1 eetlepel boter verhitten. Met een juslepel 4 bergjes roomkaas-groentebeslag in de pan scheppen. Op een halfhoog vuur roomkaas-groentekoekjes in ± 6 minuten goudbruin en gaar bakken, halverwege keren. Intussen in een andere pan 2 eetlepels boter verhitten. Aardappeltjes in ± 7 minuten goudbruin bakken. Roomkaas-groentekoekjes op een bord scheppen en warm houden. Op dezelfde manier nog 4 roomkaas-groentekoekjes bakken. Aardappeltjes op smaak brengen met zout. In een kom sla en dressing door elkaar scheppen. Op 4 borden roomkaas-groentekoekjes leggen. Aardappeltjes en sla ernaast leggen. |
Home > Recepten