Home > Recepten

Salade met ei en pindasaus

4 eieren

300 gr winterwortel

100 gr taugeh

1/2 krop ijsbergsla

˝ komkommer voor de saus

4 eetlepels satésauspasta uit een pot

sap van 1 sinaasappel
  • Omschrijving recept: Salades; Sausjes; Eiergerechten; Magnetron; Indisch
  • Aantal Porties: 4
  • Bereidingstijd: ca. 20 minuten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Voorbereiden:

Kook de eieren hard en pel ze.

Rasp de schoongemaakte wortel grof.

Was de taugeh en laat deze uitlekken.

Snijd de ijsbergsla in smalle reepjes.

Snijd de komkommer in plakjes.

Roer de sauspasta en het sinaasappelsap in een steelpannetje op laag vuur door elkaar, of zet 1,5 minuut in de magnetron op 750 watt, en laat de saus in een kom afkoelen.



Afwerken:

Meng de wortel en de taugeh en schep deze in het midden van een platte schaal.

Verdeel er de ijsbergsla omheen.

Garneer met plakjes komkommer en partjes ei en geef de saus apart bij de salade.