Home > Recepten

Chorizo-kaassalade

1 sjalotje

5 eetlepels olijfolie

2 eetlepels citroensap

2 theelepels provinçaalse mosterd (Maille)

1 theelepel oregano

1 theelepel vloeibare honing

zout, versgemalen zwarte peper

1 teentje knoflook

1 takje basilicum

12 kerstomaatjes

100 gr chorizo (worstplakjes)

100 gr gesneden boeren belegen kaas

6 zwarte olijven zonder pit

½ krop ijsbergsla

1 bakje tuinkers (75 gr)
  • Omschrijving recept: Salades; Kaasgerechten; Vleesgerechten
  • Aantal Porties: 4
  • Bereidingstijd: Voorbereiden: ± 15 min. Bereiden: ± 10 min.
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Voorbereiden:

Sjalotje schillen en snipperen.

In een kom olie, citroensap, mosterd, oregano, honing, zout en peper tot dressing kloppen. Knoflook pellen en er boven uitpersen. Basilicum erboven fijnknippen (enkele blaadjes achterhouden voor de garnering). Sjalotje erdoor roeren.

Tomaatjes schoonmaken, wassen en halveren.

Chorizoplakjes in dunne reepjes snijden.

Korstjes van de kaas snijden en de kaas in luciferdunne reepjes snijden.



Bereiden:

Sla over 4 bordjes verdelen.

Chorizo, olijven en kaas in een kom doen. Voorzichtig dressing erdoor scheppen.

Salade over de bordjes verdelen.

Tuinkers van het bedje knippen en erover verdelen.

Garneren met de achter gehouden basilicum en tomaatjes.

Notities

Serveren met dungesneden bruin stokbrood.