Home > Recepten

Bouillon met omeletrolletjes

2 eieren

1 eetlepel melk

1 eetlepel fijngeknipte bieslook

1/2 eetlepel plantaardige olie

75 gr champignons

2 grote tomaten

1 lente-uitje

8 dl kruidenbouillon (van een tablet)

1 theelepel kerriepoeder

zout
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Aantal Porties: 4
  • Bereidingstijd: ± 30 minuten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Klop de eieren los met de melk en de bieslook. Verhit de olie in een koekenpan en bak een mooie omelet van het eimengsel. Rol de nog warme omelet op en pak hem in huishoudfolie. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Maak de champignons schoon en snijdt ze in plakjes. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Maak het lente-uitje schoon en snijd hem in dunne ringetjes.

Breng de bouillon met de kerriepoeder en de champignons aan de kook en laat drie minuten zachtjes koken.

Snijd intussen met een scherp mes de omelet in plakjes.

Breng de bouillon op smaak met wat zout.

Verdeel de tomaat, de lente-ui en de omelet over vier borden en schep er de bouillon over.

Notities

Lekker met een stukje uienstokbrood.