Home > Recepten

Broccolitaart met geitenkaas en pistachenoten

500 gr broccoli

zout, peper

100 gr gezouten pistachenootjes

150 zachte geitenkaas (eventueel fetta)

4 eieren

1/8 l slagroom

2 theelepels tijm

1 blikje croissantdeeg
  • Omschrijving recept: Hartig gebak
  • Aantal Porties: 4
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden.

Snijd de broccoli in kleine roosjes, en kook die in ruim kokend water in ± 5 minuten beetgaar. Spoel de broccoliroosjes in een vergiet onder koud stromend water af en laat ze uitlekken.

Pel de pistachenootjes. Verkruimel de geitenkaas.

Klop de eieren los met de slagroom, tijm, zout en peper. Roer de geitenkaas en de pistachenootjes erdoor. Vet een lage taartvorm (doorsnede ± 24-26 cm) in en bekleedde vorm met het croissantdeeg.

Leg de broccoliroosjes in de vorm en schenk het eimengsel erover. Bak de taart in het midden van de oven in ± 30 minuten goudbruin en gaar.

Notities

Lekker met rosé