Home > Recepten

Spinazie-spektaart

750 gr bladspinazie (Iglo)

1 rode paprika

1 teentje knoflook

50 gr ontbijtspek (blokjes)

2 eetlepels olie

150 gr geraspte belegen keurkaas

peper, zout

1 blikje croissantdeeg (Danerolles

4 eieren

1½ dl melk
  • Omschrijving recept: hartig gebak
  • Aantal Porties: 4
  • Bereidingstijd: Voorbereiding ± 15 min, bereiding ± 40 min.
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 225 graden.

Laat de spinazie op een zacht vuur ontdooien. Doe ze over in een zeef en druk met een lepel het vocht uit de spinazie. Maak de paprika schoon en snijd deze in stukjes.

Pel het teentje knoflook. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin het uitgeperste teentje knoflook, ontbijtspek en paprika ± 3 minuten.

Schep de spinazie en de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Bekleed een ingevette springvorm van ± 24 cm met de plakjes croissantdeeg.

Schep het spinaziemengsel in de vorm. Klop de eieren met de melk los en schenk dit erover.



Bereiden: Plaats de taart onderin de oven en bak de taart in ± 40 minuten gaar. Temper na 10 minuten de oven tot 200 graden.