Home > Recepten

Visballetjes

1 kg bloemig kokende aardappels

1 flinke ui

25 gr boter 1 glas droge witte wijn

1 theelepel gemengde kruiden voor vis

1 blik rode zalm (400 gr)

2 eetlepels fijngehakte peterselie

zout, peper

bloem

2 eieren

paneermeel
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Aantal Porties: 4
  • Bereidingstijd: ± 40 minuten excl. afkoelen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de geschilde aardappelen in een bodempje water met zout goed gaar, giet ze af en laat ze droogstomen. Fruit intussen de gesnipperde ui in boter glazig. Blus af met de wijn, roer er de kruiden en wat zout en peper door en laat inkoken tot het vocht bijna is verdampt.

Maak de uitgelekte zalm schoon en verdeel in stukjes.

Pureer de aardappelen met de stamper of de pureeknijper (niet met de mixer, want dan worden ze plakkerig). Laat de puree afkoelen en meng er de ui, de zalm en de peterselie door. Breng desgewenst op smaak met zout en peper. Laat het mengsel goed afkoelen.

Rol er ± 12 balletjes van, iets groter dan een pingpongbal. Haal de balletjes eerst door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en tenslotte door het paneermeel. Zet ze tot gebruik op een koele plaats.



Afwerken: Verhit de fituurolie totdat er damp afkomt. Frituur de balletjes met niet teveel tegelijk in ± 4 minuten rondom goudbruin en houd ze desgewenst kort warm in een op 100 graden voorverwarmde oven.

Notities

Geef er een Hollandaisesaus of een tomatensaus, zelfgemaakt of uit een pakje, partjes citroen en een gemengde salade bij.