Home > Recepten

Forel met appelsalade, gerookte

1 appel met rode schil (Summerred of Red Delicious)

1 appel met groene schil

2 zoetzure augurken

2 bosuitjes

2 eetlepels mayonaise

2 eetlepels zure room

1 zakje gemengde sla
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Aantal Porties: 4
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bereiden: Halveer de goed gewassen appels in de lengte en verwijder het klokhuis. Dek van beide soorten een helft meteen strak af met gladfolie om verkleuren te voorkomen. Snijd de resterende appelhelften met de schil in kleine blokjes.

Snijd een van de augurken eveneens in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes.

Doe de appelblokjes met de blokjes augurk, de bosui, een eetl augurkenvocht, de mayonaise en de zure room en een kom en schep door elkaar. Breng de salade op smaak me wat zout en peper.



Afwerken: Verdeel wat gemengde sla over de borden. Leg op ieder bord een gerookte forelfilet en schep er de salade naast. Garneer met plakjes rode en groene appel van de achtergehouden appelhelften en met plakjes augurk.

Geef er desgewenst toost en boter bij.