Home > Recepten

Visballetjes, gefrituurde

200 gr kabeljauwfilet

2 eieren

1/2 theelepel gemberpoeder (djahé)

½ theelepel koriander (ketoembar)

1 mespunt komijnpoeder (djinten)

zout, peper

2 eetlepels bloem

handje mihoen

radijsjes om te garneren

olie om te frituren



Voor de saus:

6 eetlepels tomatenketchup

2 eetlepels chilisaus

1 eetlepel ketjap manis
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Aantal Porties: 4
  • Bereidingstijd: 25 minuten excl. koeltijd
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de vis in blokjes en leg ze ± 10 minuten in de diepvries, zodat ze goed gekoeld zijn.

Scheid de eieren in dooiers en in witten.

Pureer de blokjes vis met de eierdooiers, het gemberpoeder, het korianderpoeder, het komijnpoeder en wat zout en peper in een foodprocessor. Laat het mengsel in de koelkast goed opstijven.

Schep de bloem op een bord.

Klop de eiwitten los in een kom.

Breek de mihoen met een deegroller of de bodem van een pan in kleine stukjes.

Rol met vochtige handen balletjes van het vismengsel ter grote van een walnoot. Haal ze eerst door de bloem, daarna door het eiwit en tenslotte door de mihoen. Zet de balletjes tot dat ze worden gefrituurd in de koelkast.

Snijd de radijsjes met een mes of een speciaal garneerapparaatje tot bloemetjes en zet ze in ijskoud water.

Roer de ingredienten voor de saus in een kom door elkaar.

Notities

tip: Sambal of andere oosterse saus uit fles of pot doen het goed bij dit gerecht. Voor een verfijnde oosterse garnering kunt u rode pepers tot bloemen snijden en stukjes bosui tot kwastjes. Zet ze in ijswater en schik ze dan op de bordjes. Dit voortreffelijke gerecht ziet er op deze manier ook nog eens als een plaat uit.



Ter garnering kunt u Radijsjes tot bloemetjes snijden met een mesje of met een speciaal garneerapparaatje. Leg de radijsjes tot het serveren in ijskoud water.