Home > Recepten

Tomaten, gevuld, 01

4 - 6 grote stevige vleestomaten

200 gram snelkookrijst

2 eet (olijf)olie of 25 gram boter

100 gram gemengde soepgroenten (vers of diepvries)

1 theel gemengde Italiaanse kruiden

2 eetl versgeraspte kaas

zout

versgemalen peper
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Bijgerechten
  • Aantal Porties: 4
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Voorbereiden: Snijd het kapje van de tomaten en bewaar ze. Hol de tomaten met een lepeltje uit.

Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Verhit de boter of de olie in een pan en laat de soepgroenten kort bakken tot ze beginnen te kleuren. Schep er van het vuur af de rijst, de kruiden, de kaas en wat zout en peper door en laat iets afkoelen.



Afwerken: Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schep het rijstmengsel in de tomaten. Schep de eventueel resteren vulling in een ovenschaal waarin de tomaten tegen elkaar gezet in passen.

Giet een scheut water in de schaal of over de vulling.

Zet de tomaten tegen elkaar in de schaal en zet er de kapjes op.

Zet de schaal ca 30 minuten in de voorverwarmde oven tot dat de tomaten goed gaar zijn.

Notities

Geef er gebakken varkenskotoletten of vlees van de barbecue bij.