Home > Recepten

Eggah groenten

75 gram boter (of margarine)

2 gekookte aardappelen in plakjes

1 kleine koolraap in plakjes

75 gram champignons in plakjes

175 gekookte doperwten

zout en peper naar smaak

1 eetl gehakte peterselie

5 losgeklopte eieren

3 eetl geraspte kaas
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Eiergerechten; Arabisch
  • Aantal Porties: 4
  • Bron: Receptenfolder 10 "De Gimsel" natuurvoeding

Bereiding

Smelt de boter in een ruime koekenpan, bij een matige tempera tuur. Voeg, als de boter begint te schuimen, de aardappelen en de koolraap toe.

Roerbak de groenten tot dat ze lichtbruin zijn. Voeg de champignons en de erwten toe en roerbak alles nog 5 minuten. Verlaag de temperatuur en voeg er zout, peper, peterselie, en eieren door. Kaas erover, deksel op de pan en ca 10 minuten bakken of tot de eieren gestold zijn.

Doe de Eggah op een verwarmde schotel en snij hem aan tafel aan punten.

Notities

Serveer deze Arabische eierkoek met stokbrood en een salade.