Home > Recepten

Andijviesalade met tofu

1 krop andijvie

1 uitje (gesnipperd)

100 gram gerookte tofu

100 gram kastanjechampignons

scheut olie om in te bakken



Dressing:

3 eetl olie

1 eetl (wijn)azijn

1 theel honing

1 theel mosterd

peper en zout naar smaak



Garnering: 2 eetl walnoten
  • Omschrijving recept: Salades; Vleesvervangers
  • Aantal Porties: 4
  • Bron: receptenfolder "De Gimsel" natuurwinkel

Bereiding

Andijvie in reepjes snijden, wassen en droogslingeren in een slacentrifuge en in een slakom doen.

Tofu in blokjes snijden, champignons schoonvegen en in plakjes snijden.

Ui fruiten in wat olie. Tofublokjes en champignons een paar minuten meefruiten, iets af laten koelen en door de andijvie scheppen.

Dressing kloppen van de ingredienten en door de sla scheppen.

Walnoten grof hakken en over de salade strooien.