Home > Recepten

Kippensoep met avocadoballetjes, heldere

1 liter kippenbouillon, zelf getrokken of uit een pot.

1 glaasje droge sherry

2 eetl citroensap of aceto balsamico (donkere Italiaanse azijn)

2 eetl sojasaus

ca 10 steeltjes bieslook

1 klein rood Spaans pepertjes

1 rijpe avocado
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Aantal Porties: 4
  • Bereidingstijd: ca 15 minuten als de bouillon uit een pot komt.
  • Bron: Boodschappen Jan Linders nr 5 mei 1997

Bereiding

Bereiden: Snijd het kippenvlees uit de pot in smalle reepjes. Of snijd wat vlees van de soepkip in reepjes. Verhit de bouillon met de sherry, het citroensap of de azijn en de sojasaus.

Knip de bieslook in rolletjes.

Halveer het pepertje in de lengte, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd de helften in uiterst smalle boogjes.

Halveer de avocado in de lengte en wip de pit eruit. Steek met een balletjessteker (meloenlepeltje) kleine bal letjes uit het vruchtvlees. of snijd ze in blokjes.

Verdeel ze met het kippenvlees en de peperringetjes over de borden.

Schep de bouillon op en bestrooi me de bieslook.