Home > Recepten

Vruchten-plaattaart, verse

250 gram bloem

75 gram witte basterdsuiker

mespunt zout

125 gram koude boter of margarine

1 ei

gedroogde peulvruchten

75 gram rozijnen

2 eetl amandellikeur

200 gram Mon Chou zacht & luchtig

75 gram suiker

1/2 liter slagroom

ca 500 gram zomerfruit naar keuze (bijvoorbeeld pruimen, nectarine, aardbeien, frambozen en bramen)

5 eetl abrikozenjam
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 12
  • Bereidingstijd: 1 uur 10 minuten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven op 175 graden. Zeef de bloem met de suiker en het zout boven een kom. Snijd er met twee messen de boter en het ei door en kneed met een koele hand tot een egaal deeg.

Bekleed een rechthoekige bakplaat (20x30 cm) met bakpapier.

Rol het deeg uit op een met wat bloem bestoven werkvlak tot een lap van ca 24x34 cm en bekleed het bakblik ermee. Prik de bodem op verschillende plaatsen met een vork in. Dek het deeg af met een stuk aluminiumfolie en vul het met de peulvruchten.

Bak de taartbodem in ca 25 minuten gaar.

Neem het aluminiumfolie met de steunvulling eruit en bak de boden nog ca 10 minuten totdat de bodem goudgeel kleurt. Laat de bodem helemaal afkoelen.

Wel de rozijnen 10 minuten in de likeur.

Was en schil het fruit en snijd het eventueel in plakjes, partjes of stukjes.

Roer de monchou met de suiker romig.

Klop de slagroom stijf.

Spatel de monchou met de rozijnen en het weekvocht door de slagroom.

Verdeel de room over de bodem van de taart. Verdeel de vruchten erover.

Verwarm de jam en roer hem door een zeef. Bestrijk de vruchten met de gezeefde jam.