Spinazietaart met kaas en noten |
|
Voor het deeg: 200 gram patentbloem mespunt zout 4 eetl plantaardige olie 150 gram kwark Voor de vulling: 750 gram spinazie (bij voorkeur grofbladige wilde soort) 150 gram gepelde walnoten of cashewnoten 2 eieren 1/8 l slagroom zout versgemalen peper ca 100 gram roomkaas met kruiden (bijvoorbeeld Boursin of Paturain) 4 eetl geraspte goudse kaas. |
|
BereidingVoorbereiden: Meng de bloem, het zout, de olie en de kwark tot een glad deeg. Dat gaat het makkelijkste met een foodprocessor. Rol het deeg met een licht met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde lap met een doorsnee van 30 cm en druk het deeg in de ingevette vorm. Snijd het teveel aan deeg weg. Zet de met deeg beklede vorm tot verder gebruik weg in de koelkast.Bereiden: Verwarm de oven op 200 graden. Laat de schoongemaakte en gewassen spinazie kort slinken met aanhangend water. Giet in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Hak de spinazie grof. Hak de noten grof. Klop de eieren met de slagroom en wat zout en peper los in een kom. Verkruimel er de roomkaas bij. Schep de grofgehakte spinazie en de noten door. Schep de vulling in de met deeg beklede vorm. Bestrooi met de geraspte kaas. Bak de taart in ca 30 gaar en goudbruin. NotitiesVegetarisch hoofdgerecht voor een vorm met een doorsnee van 24 cm |
Home > Recepten