Home > Recepten

Komkommer-kaasslangen

20 radijsjes

40 krentjes

rechthoekig stuk Maaslander (voorverpakt)

1 lange rechte komkommer

20 satéprikkers

peterselie
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 20
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de radijsjes, laat de worteltjes eraan zitten, dat worden de tongetjes.

Maak op de plaats van de oogjes kleine wigjes met de punt van een scherp mesje. Steek de krentjes in de wigjes.

Snijd de korst van de kaas. Schaaf met de kaasschaaf van de zijkant van de kaas zo lang mogelijke plakken.

Was de komkommer en snijd hem in stukken, ter lengte van de kaasplakken. Laat de spitsen kanten eraan zitten, dat worden de achterlijfjes van de slangen. Snijd de komkommerstukken overlangs in plakken (20 stuks) en gooi de buitenste (schil)kanten weg.

Leg telkens 1 plak komkommer op 1 plak kaas, bestrooi met het peterseliemengsel en rijg als een lint aan de satéprikkers. Steek aan het einde de radijs, zodat het een slangenkop vormt. Serveer direct.

Notities

Kindertractatie.