Gehaktloempiaatjes |
|
12 vellen fillodeeg 1 ui 1 teen knoflook 75 g taugeh 1 lepel olie 2 theelepels sambal oelek 125 g varkensgehakt 40 g worteljulienne 1 a 2 lepels ketjap zout peper 1/2 lepel maïzena frituurolie |
|
BereidingLaat 12 vellen fyllodeeg ontdooien.Snipper 1 kleine ui en 1 teentje knoflook fijn. Snijd 75 gr taugé kleiner. Fruit in 1 eetlepel olie de ui, de knoflook en 2 theelepels sambal oelek kort, voeg 125 gr varkensgehakt toe en bak het rul en bruin. Schep er de taugé en 40 gr worteljulienne (zakje, of 3 fijngesneden worteltjes) door, bak dit kort mee en breng op smaak met 1-2 eetlepels ketjap, zout en peper. Bind het vocht met 1/2 eetlepel aangemaakte maïzena. Halveer de deegvellen, leg steeds 1 vel (houd de rest apart onder een vochtige doek) met de korte kant naar u toe en verdeel er 2 cm van de onderrand een volle lepel van de vulling over. Vouw de onder rand over de vulling, sla de zijkanten naar binnen en rol op. Druk de naad met water iets vast. Verhit frituurolie tot 180°C en bak de loempiaatjes met 4 tegelijk goudbruin. Laat op keukenpapier uitlekken. |
Home > Recepten