Ananas-gehakthapjes |
|
1 ui 1 teen knoflook 1 rode peper 50 g pinda's 2 lepels klapper 2 lepels ketjap 1 lepel thaise vissaus 1/2 theelepel zout peper 250 g varkensgehakt of half-om-half 2-3 lepels olie 4 ananasschijven |
|
BereidingSnipper 1 kleine ui, 1 teen knoflook en 1 rode peper (zonder zaadjes) fijn.Hak 50 gr pinda's grof. Kneed de ui, de knoflook, de peper, de pinda's, 2 eetlepels gemalen kokos, 2 eetlepels ketjap, 1 eetlepel Thaise vissaus, 1/2 theelepel zout en peper door 250 gr varkens- of half-om-half gehakt. Vorm van het gehakt balletjes ter grootte van een walnoot en braad deze in 2-3 eetlepels olie bruin en gaar. Houd de balletjes warm. Bak in een droge koekenpan 4 uitgelekte ananasschijven uit blik aan beide zijden bruin. Snijd elke schijf in kwarten en steek op ieder kwart met een cocktailprikker een gehaktballetje. NotitiesLekker met chilisaus. |
Home > Recepten