Home > Recepten

Brood gevuld met pittig gehakt

1 ongesneden, enkele dagen oud klein rond wit vloerbrood

2 uien

150 gr belegen boerenkaas aan een stukje

100 gr taugé

5 takjes peterselie

2 bolletjes gember

1 eetlepel olie

450 gr rundergehakt

2 eetlepels Zaanse mosterd

2 eetlepels ketjap manis

1 1/2 theelepel sambal oelek

zout, peper

1 theelepel gemberpoeder
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de bovenkant van het brood en leg het apart.

Hol het brood aan alle kanten tot op ± 1 cm van de rand uit en verkruimel het.

Pel en snipper de uien.

Verwijder de korst van de kaas en snijd de kaas in kleine blokjes.

Was de taugé in een zeef en laat deze goed uitlekken.

Knip de peterselie fijn en snijd de bolletjes gember in stukjes.

Verhit de olie in een braadpan en bak het gehakt hierin rul.

Bak de uisnippers ± 3 minuten zachtjes mee.

Voeg het broodkruim toe en roer dit goed door het gehakt.

Voeg de mosterd, de ketjap, de stukjes gember en de taugé toe, meng het geheel goed en bak nog ± 3 minuten.

Breng op smaak met zout, peper en gemberpoeder en roer van het vuur af de kaasblokjes en de peterselie door het gehaktmengsel.

Schep het mengsel in het uitgeholde brood en druk het stevig aan.

Leg de bovenkant van het brood terug en verpak het geheel in aluminiumfolie.

Bak het brood in het midden van de op 225°C oven in ± 25 minuten gaar.