Home > Recepten

Olijvengehaktbrood met ossobuccosaus

250 gr kalfsgehakt

1 kleine gesnipperde ui

15 gr fijngesneden ansjovisfilets

25 gr gehalveerde zwarte olijven

25 gr gehalveerde groene olijven

1/2 theelepel + 1/2 eetlepel geraspte citroenschil

zout, peper

2 eetlepels olijfolie

1 kleine vleestomaat in stukjes

1 dl tomaten basissaus (pot)

1 teentje knoflook

1/2 eetlepel fijngesneden basilicum

1/2 eetlepel fijngesneden peterselie
  • Omschrijving recept: Kalfsvleesgerechten; Sausjes; Italiaans
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng het gehakt, de ui, ansjovis, olijven, 1/2 theelepel citroenschil, zout en peper en vorm dit tot een broodje.

Bak het broodje in de olie rondom bruin.

Voeg na ± 20 minuten de tomaat, tomatensaus, uitgeperste knoflook, basilicum, zout en peper toe en laat alles zonder deksel ± 10 minuten zachtjes koken.

Serveer het gehaktbrood in plakken gesneden met saus.

Vermeng 1/2 eetlepel geraspte citroenschil met de peterselie en strooi dit erover.

Notities

Lekker met penne en andijviesla met sinaasappel, walnoten en een vinaigrette van 3 eetlepels walnotenolie, 1 eetlepel sinaasappelsap, 1 theelepel mosterd en zout en peper.