Olijvengehaktbrood met ossobuccosaus |
|
250 gr kalfsgehakt 1 kleine gesnipperde ui 15 gr fijngesneden ansjovisfilets 25 gr gehalveerde zwarte olijven 25 gr gehalveerde groene olijven 1/2 theelepel + 1/2 eetlepel geraspte citroenschil zout, peper 2 eetlepels olijfolie 1 kleine vleestomaat in stukjes 1 dl tomaten basissaus (pot) 1 teentje knoflook 1/2 eetlepel fijngesneden basilicum 1/2 eetlepel fijngesneden peterselie |
|
BereidingVermeng het gehakt, de ui, ansjovis, olijven, 1/2 theelepel citroenschil, zout en peper en vorm dit tot een broodje.Bak het broodje in de olie rondom bruin. Voeg na ± 20 minuten de tomaat, tomatensaus, uitgeperste knoflook, basilicum, zout en peper toe en laat alles zonder deksel ± 10 minuten zachtjes koken. Serveer het gehaktbrood in plakken gesneden met saus. Vermeng 1/2 eetlepel geraspte citroenschil met de peterselie en strooi dit erover. NotitiesLekker met penne en andijviesla met sinaasappel, walnoten en een vinaigrette van 3 eetlepels walnotenolie, 1 eetlepel sinaasappelsap, 1 theelepel mosterd en zout en peper. |
Home > Recepten