Home > Recepten

Kerriegehakt, Indonesisch

1 ui

1 eetlepel olie

1 teentje knoflook

250 gr half-om-halfgehakt

zout

1 theelepel ketoembar

1/2 theelepel djinten

1 theelepel koenjit

1/8 blok santen

2 sprieten sereh of 1 theelepel serehpoeder (toko)

8 sprietjes bieslook
  • Omschrijving recept: Vleesgerechten; Indisch
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel en snipper de ui.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui ± 3 minuten.

Pers de knoflook erboven uit.

Voeg het gehakt, het zout, de ketoembar, de djinten en de koenjit toe en bak het gehakt rul.

Verkruimel de santen erboven.

Voeg 1 dl water en de sereh toe en laat het gehakt afgedekt in ± 10 minuten gaar worden.

Verwijder de sprieten sereh en knip het bieslook boven het gehakt fijn.

Notities

Geef er rijst en taugésalade bij.