Kerriegehakt, Indonesisch |
|
1 ui 1 eetlepel olie 1 teentje knoflook 250 gr half-om-halfgehakt zout 1 theelepel ketoembar 1/2 theelepel djinten 1 theelepel koenjit 1/8 blok santen 2 sprieten sereh of 1 theelepel serehpoeder (toko) 8 sprietjes bieslook |
|
BereidingPel en snipper de ui.Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui ± 3 minuten. Pers de knoflook erboven uit. Voeg het gehakt, het zout, de ketoembar, de djinten en de koenjit toe en bak het gehakt rul. Verkruimel de santen erboven. Voeg 1 dl water en de sereh toe en laat het gehakt afgedekt in ± 10 minuten gaar worden. Verwijder de sprieten sereh en knip het bieslook boven het gehakt fijn. NotitiesGeef er rijst en taugésalade bij. |
Home > Recepten