Home > Recepten

Mie met gehakt-pindasaus

1 Spaanse peper

1 eetlepel olie

250 gr rundergehakt

zout

1 teentje knoflook

150 gr mie

3 eetlepels pindakaas

1 liter melk

1 eetlepel ketjap manis

1/2 theelepel kerriepoeder

1 mespunt sinaasappelrasp

1 theelepel citroenrasp
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Rundvleesgerechten; Sausjes; Oosters
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in stukjes.

Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt met de peper in 5 minuten rul.

Breng het op smaak met zout en pers de knoflook erboven uit.

Kook in een andere pan de mie volgens de gebruiksaanwijzing op het pak

gaar.

Roer de pindakaas, de melk, de ketjap, het gemberpoeder, het kerriepoeder, het citroensap en de sinaasappelrasp door het gehakt en blijf roeren tot een egale saus ontstaat (verdun de saus zo nodig met wat water).

Giet de mie af, verdeel hem over 2 borden en schep de gehaktsaus erover.

Notities

Lekker met gestoofde paksoi.