Home > Recepten

Bonenschotel, gekruid

1 zakje gedroogde nasikruiden

15 gr boter

1 kleingesneden teentje knoflook

200 gr gekruid rundergehakt

75 gr Zeeuws spek in blokjes

1 kleingesneden ui

250 gr in ringen gesneden prei

1 in blokjes gesneden groene paprika

100 gr in plakjes gesneden champignons

1 kleine pot bruine bonen

100 gr taugé

ketjap, sambal
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Wel de nasikruiden volgens de gebruiksaanwijzing.

Fruit in de boter de knoflook, het gehakt, het spek, de ui, prei, paprika, champignons en de nasikruiden; schep alles goed om en laat het geheel met het deksel op de pan 10 minuten op een zacht pitje staan.

Voeg de bonen en de taugé toe en warm het gerecht goed door.

Maak het op smaak met ketjap en sambal.

Notities

Geef er komkommersla bij.