Home > Recepten

Keftedakia 3

1 kg rundergehakt

5 teentjes knoflook

1 theelepel komijn

1/4 kop droge witte wijn

1 kop geweekt ontkorst brood

1 ei

zout, peper

1/4 kop olijfolie

bloem en olie voor het bakken



Voor de saus:

1 1/2 kop gepureerde tomaten

3 koppen water

1 theelepel boter

zout, peper, kaneel en nootmuskaat
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Grieks
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kneed alle ingredienten voor het gehakt door elkaar.

Vorm er langwerpige gehaktballetjes van en bestrooi die met meel.

Verwarm de olie en bak ze.

Maak intussen de saus.

Laat de ingredienten ± 1 uur sudderen en laat er, voor de saus gaat indikken, de gehaktballetjes op laag vuur 10-15 minuten in stoven.