Psari me rigani (vis met oregano) |
|
1 zeebaars van ongeveer 1 kilo of andere vis 1 theelepel zout versgemalen zwarte peper 1/2 theelepel oregano 4 theelepels citroensap ¾ eetlepel olijfolie 1 kleine ui in dunne ringen 2 theelepels gehakte peterselie |
|
BereidingWas de vis, droog hem af en wrijf hem in met peper zout en oregano.Vermeng 2 theelepels citroensap met 3 eetlepels olijfolie en smeer de vis hiermee in. Leg de vis op een ingevet rooster en rooster hem 15 minuten; keer de vis halverwege om. Bedruip af en toe met het citroen/oliemengsel. Besprenkel de uiringen met de rest van het citroensap en 1/2 eetlepel olie. Neem de vis van het rooster en leg hem op een verwarmde schaal. Garneer met de gemarineerde uiringen en peterselie en dien de vis warm op. |
Home > Recepten