Home > Recepten

Psari me rigani (vis met oregano)

1 zeebaars van ongeveer 1 kilo of andere vis

1 theelepel zout

versgemalen zwarte peper

1/2 theelepel oregano

4 theelepels citroensap

¾ eetlepel olijfolie

1 kleine ui in dunne ringen

2 theelepels gehakte peterselie
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Grieks
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de vis, droog hem af en wrijf hem in met peper zout en oregano.

Vermeng 2 theelepels citroensap met 3 eetlepels olijfolie en smeer de vis hiermee in.

Leg de vis op een ingevet rooster en rooster hem 15 minuten; keer de vis halverwege om.

Bedruip af en toe met het citroen/oliemengsel.

Besprenkel de uiringen met de rest van het citroensap en 1/2 eetlepel olie.

Neem de vis van het rooster en leg hem op een verwarmde schaal.

Garneer met de gemarineerde uiringen en peterselie en dien de vis warm op.