Home > Recepten

Avga sto fourno (eieren uit de oven)

8 eieren

4 tomaten, geschild, ontpit en fijngehakt

1 fijngehakte ui

100 gr diepvries doperwten

100 gr gekookte sperziebonen

2 rode paprika's in reepjes

2 eetlepels olijfolie

zout, peper

1 takje peterselie
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Grieks
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak de ui in de olie goudbruin.

Voeg de tomaten toe.

Bak het onder voortdurend roeren 5 minuten op een matig vuur.

Doe dan de erwten en de sperziebonen erbij en maak het op smaak af met zout en peper.

Verdeel het mengsel over vier ovenvaste schaaltjes en breek 2 eieren boven iedere portie.

Garneer met reepjes paprika en peterselie en plaats de schaaltjes 15 minuten in een voorverwarmde oven op stand 4.