Home > Recepten

Omeletta mi rizi (rijstomelet)

3 middelgrote tomaten

1 theelepel zout

versgemalen zwarte peper

1/2 theelepel suiker

1/2 kop droog broodkruim

1/4 kop bloem

4 eetlepels boter

1 ui in dunne plakjes

5 eieren

1 kop drooggekookte rijst
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Rijstgerechten; Grieks
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de tomaten, snijd ze in dikke plakken en breng ze op smaak met suiker, peper en zout.

Vermeng het broodkruim en de bloem en bedek de plakken tomaten met dit mengsel.

Verwarm 2 eetlepels boter in een flinke koekenpan en bak hierin de tomaten ± 3 minuten aan beide kanten mooi bruin.

Haal ze uit de pan en houd ze warm.

Verhit de rest van de boter en bak hierin de ui zacht goudgeel.

Klop de eieren los, voeg er wat zout en peper aan toe en klop ze door de rijst.

Doe het mengsel in de koekenpan en bak het op een matig vuur, tot de eieren zijn gestold.

Vouw de omelet dubbel en leg hem op een verwarmde schaal.

Schik de gebakken tomaten erop en serveer heet.