Home > Recepten

Poka (kaas in bladerdeeg)

bladerdeeg

1 kop yoghurt

2 eetlepels olijfolie

1 ei

1 kop gesmolten boter

4 koppen bloem

1 theelepel zout

1 1/2 theelepel bakpoeder



Voor de vulling:

180 gr verse kaas of zachte witte kaas

1/8 theelepel zout

versgemalen zwarte peper

3 eetlepels gehakte bieslook

2 eetlepels gehakte peterselie

4 eetlepels melk
  • Omschrijving recept: hartig gebak; Kaasgerechten; Grieks
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Meng het ei, de boter, yoghurt en olijfolie door elkaar en klop met een klopper tot het een goed mengsel is.

Voeg de bloem, zout en bakpoeder toe en roer goed tot er een goed mengsel ontstaat.

Dek het af en zet het 15 minuten in de koelkast.

Meng in een andere kom de kaas, zout, bieslook en peterselie.

Neem een stukje deeg ter grootte van een walnoot, rol het tot een balletje, hol dat uit en vul het op met een theelepel van het kaasmengsel.

Maak het deeg om de vulling dicht en vorm er weer een bal van.

Beboter een koekblik, leg de balletjes erop en bestrijk ieder balletje met een beetje melk.

Bak de balletjes 20-25 minuten op 200°C.

Serveer ze warm.