Home > Recepten

Tiropitta (kaastaart)

500 gr feta

4 dl melk

6 eieren

40 gr boter

450 gr bladerdeeg

water

munt
  • Omschrijving recept: hartig gebak; Kaasgerechten; Grieks
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Prak de feta met een vork in een ruime kom.

Meng de melk erdoor.

Voeg de geklopte eieren toe.

Bedek een ovenschotel of bakvorm van 22 cm rondom met

bladerdeeg, waarbij de vellen over de vorm moeten hangen.

Bedek dit met een laagje vulling.

Leg een nieuw vel deeg op de vulling en vul dit opnieuw op.

Maak op deze wijze laagjes tot de vulling op is.

Bedek het geheel met een laag bladerdeeg, beboter de bovenkant en laat de taart in 45 minuten goudbruin worden in een hete oven (200-250 gr C).

Als u een rechthoekige bakvorm heeft, kunt u de taart op Griekse wijze in vierkantjes snijden en serveren.