Home > Recepten

Feta, gemarineerd

350 gr feta

2 gepelde teentjes knoflook

1 theelepel witte en zwarte peperkorrels

8 korianderzaadjes

1 laurierblad

takjes oregano en tijm

olijfolie

warm geroosterd brood om te serveren
  • Omschrijving recept: Kaasgerechten; Marinades; Grieks
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de feta in blokjes en de knoflook in dikke plakjes.

Kneus in een vijzel de peperkorrels en korianderzaadjes.

Doe de blokjes kaas met het laurierblad in een inmaakglas.

Leg tussen de laagjes steeds wat knoflook, peper met koriander en een takje oregano of tijm.

Schenk zoveel olijfolie in het inmaakglas dat alle kaas onder staat.

Laat het glas 2 weken staan.

Serveer de kaas op warm geroosterd brood en druppel er wat van de olie uit het glas over.