Zalmpasteitjes met tzatziki, Griekse |
|
9 plakjes bladerdeeg 1 losgeklopt ei voor de vulling: 300 gr zalm, zalmforel of zalm uit blik 2 fijngehakte hardgekookte eieren 2 fijngesneden lente-uitjes zout, peper 1 eetlepel fijngesneden bieslook 1 eetlepel fijngesneden peterselie 1 losgeklopt ei voor de tzatziki: 1 komkommer zout, peper 2 1/2 dl Griekse yoghurt 1 eetlepel fijngesneden munt |
|
BereidingPasteitjes: Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed elk vormpje met een plakje bladerdeeg en snijd het overhangende deeg af. Snijd uit het afsnijdsels (met een uitsteekvormpje) 6 visjes. Vulling: Bak verse zalm of zalmforel in olie ± 7 minuten en laat hem afkoelen. Vermeng de zalm, hardgekookt eieren, lente-uitjes, zout, peper, bieslook en peterselie en verdeel de vulling over de vormpjes (vul de vormpjes maximaal tot driekwart). Halveer de overige plakjes deeg, dek de vormpjes met halve plakjes deeg af en plak de deegranden met water op elkaar; kartel het randje mooi, plak op elk pasteitje een deegvisje en bestrijk het deeg met losgeklopt ei. Bak de pasteitjes in het midden van de oven in ± 25 minuten goudbruin en gaar en laat ze afkoelen. Tzatziki: Schil de komkommer, snijd hem in de lengte door en schraap de met een lepel de zaadjes uit. Rasp de komkommerhelften grof boven een zeef, bestrooi dit met zout en laat ± 30 minuten uitlekken. Knijp de komkommer goed uit en meng hem door de yoghurt. Breng op smaak met zout, peper en munt. Bewaar de tzatziki koel. Deze zalmpasteitjes kunt u koud eten. De tzatziki kun u één dag van te voren klaarmaken. Benodigdhedenextra nodig: 6 ovale of ronde vormpjes, 8 cm lang en 4 cm hoog, ingevet |
Home > Recepten