Karithopita Athinaiki |
|
750 gr bloem 750 gr walnoten 300 gr suiker 120 gr boter 8 eieren 2 theelepels kaneel 2 theelepels bakpoeder 1 cakeblik van 5 cm hoog en 30 bij 22 cm Voor de siroop: 360 gr suiker 6 dl water 2 wijnglazen cognac |
|
BereidingMaal de walnoten grof en bewaar 2 eetlepels.Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf. Meng de boter en suiker tot een crème en voeg één voor één de eidooiers toe. Voeg de helft van het eiwit en de kaneel toe. Voeg geleidelijk het meel, het bakpoeder en de walnoten toe. Voeg als laatste het resterende eiwit toe. Giet het mengsel in een beboterde springvorm, besprenkel met de resterende walnoten en bak in een oven (180°C) 40 minuten. Maak intussen de siroop; voeg de cognac pas toe als de suiker is opgelost en de siroop indikt. Giet de hete siroop over de cake als die uit de oven komt. Dien de cake koud op. |
Home > Recepten