Home > Recepten

Mai polu (vis met rijst)

3 eetlepels boter

1 eetlepel komijnzaad

snufje saffraan

1/2 kop rozijnen, in warm water geweekt en afgegoten

2 koppen gekookte rijst

350 gr gekookte stevige witte vis

1 eetlepel fijngehakte peterselie

1/2 theelepel zout

versgemalen zwarte peper

2 eetlepels water
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Rijstgerechten; Cypriotisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de boter in een ovenvaste braadpan, voeg het komijnzaad, de saffraan en de rozijnen toe en laat dit 3 minuten zachtjes bakken.

Doe de rijst erbij en roer tot iedere korrel glanst van de boter.

Voeg de vis, de peterselie, zout, peper en 2 eetlepels water toe, sluit de pan en bak het gerecht 1 uur in een voorverwarmde oven van 175°C.