Izgara kofte 2 |
|
300 gr runder- of lamsgehakt 1 ei 1 grote gesnipperde ui paneermeel zout, peper rode, grove peper (lijkt op paprikapoeder, te koop in zakjes bij de Turkse winkel) komijnpoeder (in het Turks: kimyon. Dit is onmisbaar, want het geeft juist die speciale smaak aan de kofte) 1 teentje knoflook peterselie |
|
BereidingDoe het gehakt in een kom of schaal en doe er alle bovenstaande ingredienten bij. Van de rode peper mag u veel gebruiken, van het komijnpoeder ± 3 theelepels, van de peterselie een flinke eetlepel.Kneed alles goed door elkaar. Proef een klein stukje: u moet voldoende zout en komijn proeven en een beetje "pit” van de peper. Maak nu kleine balletjes: neem een stukje zo groot als een ei, rol het en maak het OVAAL en PLAT (dus geen ronde knikkers maken). U kunt ze nu in de boter bakken of grillen (dat laatste is het lekkerste). NotitiesZe worden gegeten in combinatie met Turkse pilav (rijst) en salade, maar in een stuk Turks brood met sla zijn ze ook erg lekker.U kunt ze ± 3 dagen in de koelkast bewaren: even opwarmen in de magnetron of oven. |
Home > Recepten